feszekreszek

A Fészkes Fenegyerekek

IGen!

Leave a comment

Gondolom ez mindenkinél máshogy érkezik meg… van akinek hirtelen bevillan. Van, aki hónapokig, évekig morfondírozik magában, érleli az ÖTLETET. Van aki kapkodva beleveti magát, van, aki az Internetes forrásokból képzi magát…szóval annyiféle módon lépkedünk a cél felé ahányan vagyunk. Nem szeretném egyik módszert jobbnak vagy kevésbé jónak megítélni, egyetlen tanácsot szeretnék csak adni mindenkinek, aki vállalkozás vagy startup elindításán gondolkozik.

SZÁLLJ KI A SZÁMÍTÓGÉPEDBŐL ÉS NYOMÁS KI!

Menj ki az utcára, építsd a kapcsolati tőkéd (amúgy is ez lesz a legnagyobb érték amivel bírsz a siker eléréséig), beszélgess minél több emberrel, mondd el fűnek fának a koncepciód és idd magadba az értékeléseket és kritikákat.

Mi ebből a szempontból (is) nagyon szerencsések vagyunk hiszen rögtön a kezdtetek kezdetén rátaláltunk a Kreáter Társadalmi Innovációs Ügynökségre, akik nélkül biztos nem lenne fele olyan könnyű dolgunk mint az ő segítségükkel. Most róluk mesélek és mindarról, amit ez a kapcsolati háló jelent.

2013.10.01-én találkoztunk először az Innovatív Generáció Program 2.0 résztvevőivel, akik között voltak ötletgazdák és a szabad gyököt biztosító résztvevők, akikből a program idejére gyakornok válnak. El sem tudjátok képzelni mennyi értelmes, jó fej és tenni akaró ember jött össze!!! Három hónapon át minden kedden találkozunk, eladásokon veszünk részt, megosztjuk tudásunk, mentorok foglalkoznak velünk…egyszóval maga a szellemi (és vállalkozói) kánaán.

Okóber 8-án vettünk részt az első előadáson, ami gyakorlatilag olyan kaliberű volt mintha egyből ledobtak volna egy helikopterről a san fransiscói startup headquartersben és szőrösszívű de imádnivaló apukánk térdén landoltunk volna. Az első előadónk Dr. Kádas Péter volt, aki egyszemélyben orvos, közgazdász, 17 éve sorozatvállalkozó és a startupdate blog szerkesztője. Aki egy percig is elgondolkozott azon hogy startupot hozzon létre, annak ez a blog KÖT-TE-LE-ZŐ. Még egyszer: KÖTELEZŐ!!! Hihetetlenül tartalmas előadás volt a Validálás: reality check és konstruktív megsemmisítés témakörében, közel ugyanolyan hosszú ideig tartó kérédés-felelet árammal. Na gyerekek, végre valaki nem általánosságokban beszél és marketinges vagy Paulo Coelhot megszégyenítő gyötrelmes lelkizésekkel szarakodik…oké, oké, tudom ám miért klappolt ennyire az előadás is meg a figura is. Néha túl gyors vagyok a magyar vonalban, szeretem, akarom a hatékony munkatempót és egyszerűen időpocsékolásnak érzem a dolgok túldiplomatizálását.
Egyébként az előttünk álló előadások tematikája is ígéretes. Lesz még Validálás: üzleti modell Hild Imre (iCatapult), Personal Branding László Móni, Pénzügyi tervezéskalkuláció Réti András (Finext), Projektmenedzsment és jogi alapok, Pitching, prezentáció Szerémi Péter (Emotional-Dynamics), MENTORÁLÁS Storytelling & médiaeszközök Batiz András, Funding lehetoségek Mosonyi Balázs, Csapat: kompetenciák,szerepek, felelosségek Madai Kriszta (A Hős Útja).
Nem is tudom mi lehetne jobb egy kezdő cégalapító számára ennél…

Egyébként szuper híreket kaptunk!!! A KIBU hosszas levelezés után egy workshopra hívott ahol megvizsgáljuk, hogy 6-12 hónap alatt hova tudunk eljutni és milyen lépéseken keresztül, illetve van egy érdeklődő üzleti angyalunk is! 🙂

Erről bővebben a jövő héten. Addig is IGen, one pager és piackutatás. Napsütésest! Zsuzsi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s